Dom > Novosti > Sadržaj
Изгледи за развој полиуретанских еластомера су веома добри.
May 17, 2018

Полиуретански еластомер је врста полиуретанског синтетичког материјала. Због своје структуре има два сегмента, мекана и тврда, може се дизајнирати за молекуларну, и дати материјал високој чврстини, добру жилавост, отпорност на хабање, отпорност на уље и друге одличне перформансе. Захваљујући одличним перформансама, широко се користи у многим областима као што су аутомобил, грађевинарство, рударство, ваздухопловство, електроника, медицинска опрема, спортски производи итд. И постао је перспективни производ синтетичког материјала.

Годишња глобална потрошња термопластичног еластомера (ТПЕ) износи 2,26 милиона тона. У циљу бољег разумевања ове огромне пословне могућности и задовољења тржишне потражње, међународни произвођачи гумених и пластичних материјала активно су развили нове термопластичне еластомерне производе. Термопластични еластомери имају широк спектар примена, а потражња за аутомобилским и медицинским тржиштима најизраженија је.

Могућност примене полиуретанских еластомера и тренд развоја

Светска потрошња еластомера уретанске гуме брзо расте из године у годину. Стране ауторитативне агенције предвиђају да ће свет у наредних неколико година задржати стопу раста од 7% -8%. Међу њима, аутомобилска индустрија и обућарска индустрија су главна потрошачка тржишта полиуретанских еластомера и најбрже растућа потрошња. Две главне области.

Главни произвођачи полиуретанских еластомера на свету су: САД Футитс, Мобаи, Дов Цхемицал, Хунтсман, Баиер, Јапан, Асахи Гласс, Киова, НОК. Међу њима, компаније Баиер и Хунтсман углавном производе материјале за обућу, док су Дов Цхемицал, Асахи Гласс, НОК и Киова углавном засновани на деловима аутомобила. Тренутно ове главне производне компаније и даље уводе нове сорте за проширење у околна подручја.

Потражња за полиуретанима на домаћем тржишту порасла је из године у годину, али се неке кључне сировине углавном ослањају на увоз, што ограничава развој полиуретанске индустрије. Кина треба да убрза локализацију производње кључних сировина и производњу сировина са одличним перформансама и ниским ценама.


Inače