Dom > Novosti > Sadržaj
ПУ Индустри Суммит-фокусирајући се на нови тренд развоја полиуретана у 2018. години животне средине
May 17, 2018

Сигурност постаје покретачка снага за раст

У 2017. години, полиуретани су прошли низ успона и падова. Многе цијене сировина су порасле рекордно. Ове године доживјела је најстрожу еколошку олују у историји. Поводом отварања 2018. године, пажња ће бити посвећена овогодишњем тржишном тренду. Шта ће се десити са тржиштем полиуретана у будућности и који ће нови производи имати утицај на тржиште? Како би требало традиционална предузећа надоградити? Са овим питањима, приступили смо 15. самиту индустрије полиуретана у организацији Схангхаи Цосмос Бусинесс Девелопмент Цо., Лтд., која је одржана 14. новембра у Нањингу, а систем полиуретанског ЦАСЕ-фокусирајући се на еластомерни самит био је чврст. Ово је уследило 15. јула до истог дана. Ове две конференције окупиле су представнике више од 300 компанија узводно и низводно од целе земље.


Као један од шест синтетичких материјала, полиуретан се све више и више користи у посљедњих неколико година. Скала полиуретанске индустрије се брзо проширила. Према статистикама компаније Тиантиан Цхемицал Нетворк, глобална производња полиуретанских производа премашила је 21 милијун тона, а 2018. године очекује се да премаши 28,6 милиона тона, од којих ће сваки Фоам систем и производи без пјене имати по половини земље и њихов велики потенцијал за раст је забрињавајући.

ЦАСЕ полиетер се назива и еластомерни полиетар. Углавном делује на премазе, лепкове, заптиваче, еластомере итд. Еластомерни полиетри се широко користе у многим областима живота. Што се тиче развојног стања ЦАСЕ полиетра, г-ђа Лиу Хуанхуан, аналитичар у Тиантиан Цхемицал Нетворк-у, рекла је да је у 2017. години производни капацитет глобалног полиетра премашио 12 милиона тона, од којих је Кина највећи произвођач полиетра у Азији и свијету, и производњу полиетра у Кини 2017. године. Може се израчунати као 5,71 милиона тона, а обим производње износи 2,81 милиона тона, што је повећање од 6,5% у односу на исти период прошле године. Она је такође изјавила да се према анализи података Тиантиан Цхемицал Нетворк, очекује се да ће сложена стопа раста индустрије ЦАСЕ у периоду 2018-2022 бити око 8%, а сложена стопа раста полиуретанских премаза износи 10%. Истовремено, сложена стопа раста лепка / заптивача је око 10%, а сложена стопа раста еластомера (ТПУ) је око 8%.


Како се ЦАСЕ користи у све више области, земља је поставила вишим стандардима као што су заштита животне средине, перформансе и сигурност у релевантним подручјима производа. Др. Пенг Хуи из Шандонга Ланкинг Донгда поменуо је да је Блуестар Донгда У полиетерском пољу ЦАСЕ, увек смо одржавали иновативне идеје. Сукцесивно смо развили различите полиолове полиетре базиране на води, високе учинковитости, као што су 10ЛД76ЕК / 10ЛД83ЕК / 10ЛД8001, који могу у потпуности задовољити све већу потражњу купаца за производе.


Inače